5 سال پیشتر: ” کینوا ” منبع غذایی مناسب جهت افراد مبتلا به دیابت
گیاه کینوا، برنج اینکا یا خاویار گیاهی، گیاه سنتی و بومیجنوب آمریکا به خصوص کشورهای پرو، اکوادور و بولیوی است که قدمتی ۵۰۰۰ ساله دارد. این گیاه امروزه مورد توجه بسیاری از گیاهخواران و همچنین اکثر افرادی که به دنبال تغییر سبکزندگی خود هستند قرار گرفته است. گیاه کینوا نسبت به برنج سبکتر بوده و راحتتر هضم میشود به همین دلیل جایگزین مناسبی برای برنج به شمار میرود. دانههای کینوا منبعی غنی از پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین B6، B2، B1 و B9 پتاسیم، آهن و … بوده و ۹ آمینو اسید ضروری را داراست.
طبق تحقیقات جدید، مصرف روزانه ۲/۵ فنجان انواع غلات و دانهها، تا ۲۱% احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش خواهد داد. جو دوسر و کینوا جزو مفیدترین این مواد و منبعی غنی از فیبرهای محلول و غیرمحلول در آب هستند. مصرف گیاه کینوا، به دلیل داشتن پروتئین زیاد و کالری کم، برای ورزشکاران بسیار مطلوب است.
طرز پخت گیاه کینوا
طرز پخت گیاه کینوا تا حد زیادی شبیه به برنج سفید است به این ترتیب که هر یک پیمانه کینوا را با ۲ پیمانه آب، آب مرغ یا گوشت به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و با حرارت ملایم میپزند تا زمانی که آب آن کاملا کشیده شود.
معرفی چند نوع غذا با گیاه کینوا
- سالاد کینوا و مرغ
- سالاد کینوا و اسفناج
- سالاد مکزیکی کینوا
- مارسالای کینوا
- سالاد کینوا و آووکادو
- دلمه فلفل با کینوا
- کوکو کدو سبز با آرد کینوا
- ناگت کینوا
- پودینگ کینوا (در همین رابطه میتوانید طرز تهیه پودینگ تخم شربتی و پودینگ موز و تخم شربتی را نیز ببینید.)
جدول ارزش غذایی گیاه کینوا
انرژی | ۲۲۲ کیلوکالری |
پروتئین | ۸ گرم |
چربی | ۳٫۵ گرم |
کربوهیدرات | ۴۰ گرم |
فیبر | ۵ گرم |
آهن | ۲٫۷۵ میلیگرم |
زینک | ۲ میلیگرم |
پتاسیم | ۳۱۸ میلیگرم |
سدیم | ۱۳ میلیگرم |
مس | ۰٫۴ میلیگرم |
منیزیم | ۱۱۸ میلیگرم |
ریبوفلاوین | ۰٫۲ میلیگرم |